tiistai 2. joulukuuta 2014

Joulualkoholi special

Okei, Joulukuu on jo alkanut ja oon varmaan jokaikisen joulusiiderin ihan innoissani ostanut jonka oon nähnyt (eli kaikki kolme :D) ja yhden kermaliköörin, ja pienenä pesusienenä kaikki on myös alas uponnut ja muutaman sanan voisin niistä ehkä sanoakin. En oo yhtään sen kummemmin jouluihminen mutta tykkään ns. "jouluisista" mauista, kaikki varmaan osaa kuvitella mitä sillä suunnilleen tarkoitan. Talvella on muuten niin pimeää, märkää, kylmää, hyi saatana, ettei ole muuta vaihtoehtoa kuin ottaa se pullo ja piparisuklaalevy kainaloon ja mennä sohvalle tuijottamaan telkkaria ja neulomaan sukkaa.. Eikä muuten koko Prismassa edes ollut sitä saatanan piparisuklaata, juuri kun sitä olisin kaivannut ja melkeen varta vasten menin sitä hakemaan.. Onneksi vain melkein, Alko on siinä vieressä :D Ehkä ihan hyvä tosin ettei sitä ollut, se on niin pirun kallista että ihan itkettää olla sokerikoukussa. Mutta siis joo, se suklaasta, asiaan.

Aloitetaan vaikka Pulsin Joulusiideristä, sitä tuli muutenkin ekana maistettua. Prosentteja löytyy 4,8 eli Alkon puolelta löytyy tämä pullo, hintaa 3,98 €. Maku lupasi makeaa ja kaneliomenamaista, sitä se kyllä oli ja ihan mielettömän hyvä, tosin makeus melkein jätti huuliin kuvitteellisen sokerikerroksen eikä näitä juo kuin sen yhden pelkästään sen makeuden takia mutta ehkä se on ihan hyvä vain..




Seuraavat saa ihan normikaupan puolelta, Golden Cap Winter Apple (2.95 jos oikein muistan) ja Upcider Jouluomena (vähän halvempi mutta ei paljoa). Näistä kahdesta hinnan, ravintosisällön, koon ja maun puolesta voittaa ylivoimaisesti kyllä Upcider, Golden Capilla on paljon kivempi etiketti, tykkään tuon pullon ulkonäöstä ihan hirveästi mutta voi jeesus miten makeaa, ihan ku siirappia kiskoisi pullosta suoraan! Onneksi ei edes ollut sitä puolta litraa.. Upcideriä on tullut ostettua tämän jälkeenkin vielä, pullokoko on hitusen isompi ja hinta parikymmentä senttiä pienempi. Makeaahan tämäkin on, siltä ei voi välttyä mutta kun huvikseni vertailin ravintosisältöä, tässä pullossa on melkeen puolet vähemmän kaloreita kuin Golden Capilla ja maku ei tyrmää heti sokerishokkiin joten pisteet siitäkin. Ainoastaan se huono tässä on sitten se että näitähän juo sen toisenkin pullon.

Sitten on vielä Helmi nimisen merkin Uuniomena kermalikööri, 17% ja Alkosta 14.89 €. Maistuu kuulemma snapsinakin, itse en ole kokeillut (vai pitäisiköhän, tässä on aika hyvin jo kirjoitellessa pullo tyhjentynyt, vielä tuosta snapsiin riittäisi!) muuten kuin maidon kanssa jonkunlaiseksi drinkiksi lantrattuna. Kaakaoon suositellaan terästykseksi etiketin mukaan ja melkein ostinkin kaakaojauhopussin ihan tätä varten mutta ajattelin että kun yksin pullon illan mittaan kiskoo niin kyllä siinä maha turpoaa muutenkin jo aika hyvin ettei siinä enää kaakaota tarvitse.. Kermalikööri ei ole ihan kevyttä herkkua mutta haittaneeko tuo, en mä nyt ihan joka päivä sentään kermalikööripullollista kisko :D Mutta joo, on näillä hintaakin mutta silti menee jo toista pulloa (tarkennus lienee paikoillaan, siis tänä vuonna ylipäätään) eli ainakin maidon kanssa on ihan mielettömän hyvää! On kyllä siitä petollista että menee kuin lasi maitoa jos ymmärrätte mitä tarkoitan.. Ja ihan harmittaa ettei ole pipareita, ja voi vitsi tästä tulisi hyvää jätskiä! Tai molempia yhdessä, piparikermaliköörijätskiä o: Tässä on ideaa.. Vai onko? :D Pitää kokeilla jos muistan, tää ei nyt musta ainakaan kuulosta kauhean huonolta! Viime vuonna tein Jack Danielsin Winter Apple editionista omenahilloa joululahjoiksi ja se ainakin toimi niin pirun hyvin ettei tästäkään voi kauhean huonoa tulla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti