maanantai 17. elokuuta 2015

Sunnuntain tasoittava juustokakku!

Aika näyttää hujahtavan ohi vähän turhankin nopeasti, kesäloma tuli, oli ja meni ja kesällä Alkoihin ilmestyi sesonkiuutuus; Poplen Strawberry icecream kermalikööri. No pitihän sitä testata ja pelkiltäänkin uppoaa, mutta maidon sekä kivennäisveden kanssa drinkiksi tehtynä maistuu aivan mansikkapirtelöltä! Loistavaa siis! Parin pullollisen jälkeen kännisen kotikokin ajatusmylly alkoi vinhasti pyöriä ja aiemmin viikolla leivottu uunissa paistettu juustokakku (siitä ohje myöhemmin) inspasi tekemään kylmän version joten näin syntyi raikas juustokakku mansikkaisella terästyksellä! Ei ihan paras piknikeväs markkinoille ainakaan kun polkee asemalle vähän väliä ketjut irti heittävällä jopolla kakkupalat laukussa eikä ota lusikoita mukaan mutta ei ne palat silti liikaa sulamaan ehtinyt kuin oli jo kadonneet. Ja sitten sunnuntaiaamuna kuten itselläni jos yhtään kakkua on jäänyt jäljelle saa tasoittavankin ryypyn aika herkullisesti (; Ja kaiken lisäksi, tähän (eikä kyllä siihen toiseenkaan) tarvita liivatetta! Vähän jäädykekakkuahan tämä saattaa muistuttaa mutta kakku kannattaa ottaa pakkasesta sitten pois ennen tarjoilua ehkä joku puoli tuntia etukäteen, kerkeää sitten pehmetä juustokakkumaiseksi (:

Poplejuustokakku:

Pohjaan:
n. 2 dl jotain keksiä, itselläni oli suklaahippukeksejä mutta dominot toimisi varmasti mahtavasti ym.!
n. 50 g juoksevaa (kylmää) voita

Täyte:
2 rasiaa tuorejuustoa (mulla oli toinen maustamaton ja toinen appelsiini, mutta niissäkin voi twistailla makuja! Vanilja voisi olla hyvä mutta Pirkka oli tarjouksessa :D)
2,5 dl kuohukermaa
½ - 1 dl sokeria, maun mukaan
reilu loraus Strawberry Icecream Poplea tai muuta yhtä hyvää likööriä!

Pohjan keksit murskataan ihan murusiksi (mortteli, tehosekoitin, ym.) ja sekoitetaan voin kanssa, seos painellaan leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Sitten kerma vatkataan vaahdoksi, lisätään sokeri ja notkistetaan tuorejuusto sinne sekaan ja lopuksi sopivasti terästettä sekaan ja kaadetaan täyte pohjan päälle. Koristele haluamallasi tavalla ja lykkää koko komeus ottamaan rakennetta pakkaseen ja koita malttaa! Liikaa ei kannata jäädyttää mutta pakkasessahan tämä säilyy ihan hyvin mutta sulamiseen menee sitten hetki, mutta näin helteisinä hetkinä sehän ei haittaa yhtään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti