keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Jussieväspähkäilyä!

Juhannus alkaa jo kuiskailla aika vinhaan tahtiin lähestymistään joten voisi olla korkea aika alkaa miettimään eväitä jussinuotioille sun muille retkille! Pari reseptiä ajattelin tästä viime viikoilta nyt jakaa jos te niistä jotain vinkkiä saisitte! Nokkoset tosin näköjään on alkaneet ainakin täällä Tuusunjärven päässä jo kukkia, niillä saa hyvin makua ihan peruslettuihin tai leipään, sekä taipuu ne sipseiksikin mutta itse en ole ehtinyt niitä tänä vuonna hyödyntämään kuin simppelin pizzapannarin muodossa viime viikolla..  Kaikki on jo kadonneet parempiin suihin ja valmiina paloina leikattuna ne toimii täydellisenä retkieväänä ja vaikka ne maistuu kyllä kylmänäkin niin vaikka esimerkiksi notskilla lämmittäminen ei ainakaan pahenna niitä!



 Toimii pizzapannari ilman nokkostwistiäkin tietenkin mutta luontoa toki kannattaa käyttää hyväksi nyt kun se on parhaimillaan! (: Ihan peruspannarin taikinaan lisätään vaan siis (ehkä ensin nopeasti ryöpätyt) silputut nokkosen lehdet ja hyydytetään pohjan pintaa hetken uunissa ja lisätään täytteet, jokainen tietenkin oman maun mukaan! Itse viimeksi heitin jääkaapin jämiä pintaan, oliiveja, fetaa, kalkkunaa sekä tomaattia ja juustoraastetta! Maistuu varmasti kaikille ja kivaa vaihtelua normipizzaan (:

Peruspannaritaikina yhteen peltiin:

Munia 3
Maitoa 8 dl
Jauhoja 4 dl
Suolaa ½ tl

(Nokkosia kimpullinen)

Vatkaa munien koostumus rikki kevyesti vispilällä ja lisää puolet maidosta sekä hiljalleen kaikki kuivat aineet vatkaten samalla. Vehnäjauhoilla saat ihan peruspannukakun mutta suolaisiin itse tykkään korvata osan ruisjauhoilla. Lisää loput maidosta ja vatkaa taikina sileäksi. Kaada taikina syvään leivinpaperilla vuorattuun peltiin tai voideltuun vuokaan ja paista 225 asteisessa uunissa 30 min tai kunnes pinta on kullankeltainen. Täytteet kannattaa lisätä pintaan n. 5-10 minuutin uunissaolon jälkeen niin ne ei vajoa raa'an taikinan sisään, mikä toisaalta ei nyt kovin iso vahinko ole (:

Kahvipöytään voi tehdä vaikka makean version ja nauttia jätskin tai kermavaahdon kanssa tai jos pihasta löytyy raparperia niin kuin meillä niin niistä voi leipaista vaikka rahkapiirakan!
Juhannuksesi luvattiin kyllä ainakin toistaiseksi vähän kurjia kelejä mutta eihän se meidän menoa haittaa, kahvitella voi sisälläkin! Ja jos grillikausi enemmän vetää puoleensa (kuten ainakin oma ruokalista taitaa kääntyä sille puolelle) niin kasvissnägäriannos on loistokokeiluidea! Kaurasämpylän väliin heitetään pihviksi kesäkurpitsan tai munakoison viipale sekä paprikaa ja muuta hampparitäytettä grillin kautta käännettynä ja sivuun muuta herkkua grillistä ja bataattiranskikset tulee siinä samalla itsekseen uunin lämmössä! Lisukkeena toimii vaikka avocadosalsa mitä voi laittaa burgerinkin väliin makua antamaan (:

Bataattiranskikset:

Bataattia
Öljyä
Mausteita

Pese ja kuori bataatit (asianmukaisesti järvivedessä jos on mahdollisuus!) ja lohko ne reilun kokoisiksi tikuiksi. Huuhtele ranskiksia hetki kylmällä vedellä tärkkelyksen hävittämiseksi ja kuivaa vaikka talouspaperin tai pyyhkeen päällä. Mausta suolalla ynnä muilla hyvillä mausteilla ja paista 225 asteisessa uunissa 30-45 min, riippuen ranskisten koosta.

Avocadosalsa:

Avocadoa
Limen mehua
Raejuustoa
Jogurttirahkaa tai kermaviiliä/vastaavaa
Suolaa, pippuria, ym.
Ruohosipulia

Leikkaa avocado ja lusikoi sisältö kulhoon, purista päälle hieman limenmehua niin avocado säilyy nätin värisenä. Sekoita aineet keskenään tai soseuta blenderissä tasaiseksi massaksi.

Näitä ohjeitahan voi soveltaa miten lystää, vaihtelemalla raaka-aineita saa loputtomasti uusia reseptejä! Kokkailkaahan luovuudella ja varokaa kaatumasta juhannuskokkoon! (: Viettäkää oikein kiva jussi ja muistakaa myös pitää nesteytyksestä huolta, itse ainakin lupaan (;

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti