tiistai 24. helmikuuta 2015

Vielä reseptejä!

Ulkona on aika karsea ilma, on se Suomen talvi kyllä hienoa aikaa kun vettä tulee taivaan täydeltä ja joku näyttää imeneen kaikki värit koko maailmasta, eikä ole fiilistä tehdä _yhtään_ mitään. Hyvä syy siis lahnailla vain villapaidan kanssa neljän seinän sisällä ja olla taas maailmalle hyödyksi olemalla pois jaloista. Hyvä sauma siis saada tämäkin tehtyä, lupasin jakaa reseptit joululahjoiksi tekemistäni säilykkeistä joten tässä nyt tulee:

Konjakkichilisinappi

1 purkki Colman's sinappijauhetta
2 prk sokeria
2 rkl perunajauhoja
1 prk vettä
2 rkl etikkaa
2 kananmunaa
suolaa, valkopippuria
loraus konjakkia
chilirouhetta tai jotain maustetta (itselläni oli itse kasvatettuja jotka kuivuttuaan oli rouhittu, puoli desiä)

Kaada sinappijauhe kattilaan ja mittaa tyhjällä purkilla sokeri sekaan ja lisää perunajauhotkin, sekoita huolellisesti. Lisää sekaan vesi, etikka ja munat, sekoita hyvin, itse käytin vispilää niin tuli hyvä sileä rakenne. Kuumenna kiehuvaksi, muista sekoittaa koko ajan! Älä kuitenkaan keitä vaan anna pulpahtaa pari kertaa, varo pohjaan palamista. Pinnoitettu kattila oli kyllä avuksi. Lisää mausteet ja chili ja jäähdytä, mutta sekoittele silti niin rakenteesta tulee sileä. Lisää lopuksi konjakkiloraus ja purkita, jäähdytä hyvin.

Jouluinen punasipulihilloke

n. 500 gr punasipulia
1 kanelitanko
1 tl neilikkaa
1 tl kardemummaa
2 rkl punaviinietikkaa
1½ dl hillosokeria
1½-2 dl vettä

Kuori ja hienonna punasipulit pieneksi silpuksi. Mittaa vesi kattilaan, lisää mausteet ja kiehauta, lisää punasipuli ja keitä hiljalleen kymmenisen minuuttia. Lisää viinietikka, kiehauta nopeastii uudelleen ja lisää sokeri, keitä vielä 15-20 minuuttia matalalla lämmöllä. Ongi kanelitanko pois, purkita ja anna jäähtyä. Punaviiniäkin muuten voi käyttää, sopii varmasti hyvin, itse lisäisin loppuvaiheessa niin alkoholi ei kiehu pois, ei mene hukkaan (; Ja tää muuten sopii tosi hyvin ainakin punaisen lihan kanssa kuulemma mutta oli se hyvää ilman lihaakin, ihan vaan laatikoiden lisukkeena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti